Banden

Speciaal voor uw Audi

Een goed profiel van uw Audi banden zijn zeer belangrijk. Of u nu op glad wegdek in de winter rijdt, naar uw vakantiebestemming rijdt of terecht komt in een lokale voorjaarsactie. Voor elke Audi hebben wij de meest geschikte band. Er zijn al zomerbanden vanaf 90 euro per band. Maak een afspraak om uw banden te wisselen of vraag een offerte aan voor nieuwe Audi banden.

Banden bij Vallei Auto Groep

Sla uw banden op bij Vallei Auto Groep. U heeft geen omkijken naar de set die u niet gebruikt. Kies voor het Audi bandenhotel. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen bij Vallei Auto Groep en vice versa. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het wel verstandig de banden vooraf te reinigen. Kies voor reinigen en conditioneren.

Vallei Auto Groep heeft een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste huismerk. Dit bandenmerk is partner van al onze merken. Voor uw auto en voor elke gebruikerswens vindt u de passende band. Maak een afspraak om uw banden te wisselen of vraag een offerte aan voor nieuwe Audi banden.

Audi zomer- of winterbanden

Kies op tijd voor zomer- of winterbanden. Al bij temperaturen onder 7 graden Celsius bewijzen winterbanden hun nut. Dankzij het specifieke profiel en hun rubbersamenstelling zorgen winterbanden bij koud weer voor aanzienlijk meer grip dan de zomerbanden.

Tips voor uw Audi banden

1. Controleer regelmatig de bandenspanning
De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep.
De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Controleer de bandenspanning bij een koude band. Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig.

2. Meet de profieldiepte
1,6 mm is het wettelijk minimum van het profiel. Maar een profiel van 3 mm kan al driekwart minder water afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band. Bij winterbanden gelden er andere regels. Vervang uw banden op tijd.

3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten
‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt vaak op een scheef wiel. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het wiel te hard een stoep heeft geraakt. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen.

4.Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen
Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

5. Controleer regelmatig uw reserveband.

6. Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen.
Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband.