Pon, duurzaamheid

Importeur PON

Pon richt zich op de lange termijn door bij alles wat ze doet de vraag te stellen wat de impact daarvan is op Mens, Milieu en Maatschappij. Pon is dan ook continu op zoek naar kansen op het gebied van duurzaamheid. Samen met klanten, leveranciers en partners wordt er gezocht naar duurzame innovaties op mobiliteitsgebied. Deze innovaties moeten ervoor zorgen dat de wereld van morgen ook voor toekomstige generaties leefbaar zal zijn. Dat past geheel binnen de filosofie van Pon, want hoewel Pon een familiebedrijf is, is Pon tegelijkertijd een internationale speler.

PON
PON Leusden

PON vestiging Leusden

Kernwaarden

Bij Pon staan 4 kernwaarden centraal, welke voortgekomen zijn uit alle verschillende bedrijven die deel uitmaken van Pon. Deze kernwaarden vormen samen de gemeenschappelijke en bindende factor binnen deze bedrijven, ook wel het ‘Pon DNA’ genoemd.

PASSION TO PERFORM

Passie om te presteren en te focussen op concrete resultaten.

ACT RESPONSIBLY

Verantwoordelijk zijn voor je daden en de consequenties daarvan.

MAKE IT FUN

Werken met plezier is een serieuze zaak, zo doen we dat bij Pon.

TRUST TO ACT

Vertrouwen krijgen om het werk daadkrachtig uit te voeren.

PON & Milieu

Pon is intrinsiek gemotiveerd om duurzame producten en diensten in de markt te zetten en de impact op het milieu te minimaliseren. Dit doet Pon niet alleen, maar samen met klanten, leveranciers en partners. De duurzame mobiliteitsoplossingen zijn vaak het gevolg van innovaties die voorvloeien uit deze samenwerkingen.

Naast het minimaliseren van de impact van de producten en diensten die Pon aanbiedt, neemt Pon ook haar verantwoordelijkheid om haar eigen milieu impact te minimaliseren. Zo richt Pon zich erg op haar CO2-voetafdruk, welke bestaat uit de volgende vier emissiestromen: energieverbruik gebouwen, brandstofverbruik eigen wagenpark, intern transport en vliegkilometers.

Het energieverbruik van de gebouwen wordt geminimaliseerd door toepassing van energiebesparende materialen, duurzame elektronica en efficiënte indelingen. Bovendien voldoet Pon aan de internationale eisen voor een milieumanagementsysteem volgens de ISO14001 norm.

De mensen achter PON

Pon heeft als doel om wereldwijd te behoren tot de gezondste bedrijven in de landen waar zij opereert. Om dit doel te bereiken heeft Pon de aanpak Pon Fit geïmplementeerd, wat moet bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Bovendien ziet Pon dat het werken aan vitaliteit en gezondheid ook bijdraagt aan het leveren van topprestaties tijdens het werk. Bevlogen medewerkers maken dagelijks het verschil, door betrokken te zijn bij de klant en het product. Hierdoor zijn zij in staat om dingen slimmer, beter, efficiënter en net even anders te doen dan de concurrenten.

Duurzame inzetbaarheid van personeel realiseert Pon niet alleen door zich te richten op de vitaliteit en gezondheid van haar mensen, maar juist ook door te investeren in haar mensen. Zo stimuleert de Pon Academy de medewerkers om hun grenzen te verleggen en altijd te blijven groeien. De nadruk ligt hierbij op persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s en opleidingen. Het goed werkgeverschap van Pon blijft niet onopgemerkt, zo is Pon gecertificeerd als Top Employers Nederland 2015, nadat het eerder al tot de top 50 van beste werkgevers van Nederland behoorde.