De mensen achter de Volkswagen Groep

De Volkswagen Groep heeft als doel om de meest aantrekkelijke werkgever in de automotive sector te worden en lange termijn succes te bereiken door middel van een hoogwaardig ‘top team’ van bijna 600.000 medewerkers. Het personeelsbeleid is onderbouwd door de principes van eerlijke behandeling van de medewerkers en een balans tussen prestatie, loon en participatie.

De Volkswagen Groep wil haar toekomst op lange termijn veilig stellen door een aandeel te hebben in het vormgeven van het werk van morgen, echter blijft de toewijding aan de principes van eerlijkheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Dat betekent concreet dat de medewerkers een aandeel krijgen in het succes van het bedrijf en het behalen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Om dat succes te behalen moeten medewerkers de juiste kwalificaties hebben en zich ontwikkelen. Kwalificatie en personeelsontwikkeling is binnen de Volkswagen Groep gebaseerd op het concept van professionele gezinnen, zogenaamde “Berufsfamilien”. Een berufsfamilie omvat alle werknemers met een gedeelde expertise. In totaal zijn er 36 berufsfamilien, waarvan kwalificatie plaatsvindt op 13 academies, welke vallen onder de Volkswagen Groep Acadamy. Het doel van deze Acadamy is om synergieën te benutten en te zorgen voor een uitstekend niveau van kwalificaties binnen de groep.

Het continue succes en de systematische aanpak van het personeelsbeleid maken de Volkswagen Groep een aantrekkelijke werkgever. In 2014 behaalde de groep dan ook hoge classificeringen voor diverse werkgever rankings. Zo werden zij door meer dan 300.000 afgestudeerden in de richting engineering, IT en business, uit 24 landen, verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in de automotive sector.

Wist u dat?:


Pluspunten
   Het personeelsbestand van de Volkswagen Groep in vijf jaar tijd is gegroeid van 399.000 medewerkers naar bijna 593.000?

Pluspunten  De Volkswagen Groep wereldwijd gratis gezondheidschecks uitvoert onder het personeel?

Pluspunten  30% van de nieuw aangenomen afgestudeerden binnen de Volkswagen Groep vrouw zijn?