Airco onderhoud

Regelmatige controle van je airco is om meerdere redenen een slimme zet. Je rijdt niet alleen prettiger, het is ook veiliger. Uit onderzoek blijkt dat bestuurders van een frisse en koele auto maar liefst 30% minder vaak betrokken zijn bij ongevallen! Bij Vallei Auto Groep bent u aan het juiste adres voor uw SEAT airco onderhoud.

SEAT aircocheck

Wat controleren we tijdens de SEAT aircocheck?

  • Werking essentiële onderdelen controleren
  • Koelende werking controleren
  • Kwaliteit stof- en pollenfilter controleren

Op basis van de aircocheck krijgt u een advies voor een eventuele airco onderhoudsbeurt.

De SEAT aircocheck is € 19,95. Bent u lid van Club SEAT? Dan is de aircocheck helemaal gratis!

airco onderhoud

SEAT Airco onderhoudsbeurt

In de leidingen, slangen en koppelingen in het aircosysteem kunnen zeer kleine lekkages ontstaan. Hierdoor kan uw airco het (zeer vluchtige) koudemiddel verliezen. Zo vermindert de koelcapaciteit en kan het schade aan het aircosysteem veroorzaken, doordat niet alleen het koudemiddel ontsnapt, maar ook olie die voor de smering van het systeem zorgt. SEAT airco onderhoud is dus belangrijk voor uw auto.

Wat gebeurt er tijdens de airco onderhoudsbeurt?
Het aircosysteem vacuüm gezogen, waardoor wij vocht uit het systeem verwijderen en er eventuele lekkages ontdekt kunnen worden. Hierna wordt het systeem met nieuw koudemiddel en een fluorhoudende olie gevuld. Deze olie zorgt ervoor dat we in een later stadium makkelijker een lekkage kunnen traceren.

Bij Vallei Auto Groep betaalt u de vaste lage onderhoudsprijs voor de airco onderhoudsbeurt van € 139. Eventuele reparatie of andere mankementen zijn niet inbegrepen. Deze voeren we alleen uit na advies en in overleg, na uw goedkeuring van de offerte. Vallei Auto Groep beschikt over specialistische apparatuur om uw aircosysteem inwendig schoon te spoelen.

SEAT Airco geurbehandeling

Bacteriën en micro organismen kunnen zorgen voor een vreemde geur en een ongezond autoklimaat. Door een airco geurbehandeling wordt het systeem volledig gereinigd, waardoor schimmels, bacteriën én nare luchtjes verdwijnen. U laat de airco geurbehandeling bij Vallei Auto Groep al doen voor € 59.

Vallei Auto Groep adviseert om jaarlijks de airco te laten controleren en elke 2 jaar een Airco onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Profiteer nu van de tijdelijke actie van een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling voor slechts € 139.