Bedrijfswagen banden voor uw Volkswagen bedrijfswagen

Bedrijfswagen banden zijn essentieel voor goede rijprestaties. Uw Volkswagen bedrijfswagen rijdt stukken comfortabeler en zuiniger op kwalitatief goede banden. Vallei Auto Groep heeft daarom zowel zomerbanden, als winterbanden, als all weather banden. U kunt daarnaast bij ons kiezen uit meerdere maten en merken.

Welke bedrijfswagen banden heeft u nodig?

Er zijn bij Vallei Auto Groep verschillende soorten Volkswagen bedrijfswagen banden beschikbaar en naar gelang uw behoefte voorzien wij u graag van de beste banden voor uw bestelwagen. Zo kunt u bij ons winterbanden kopen per stuk, maar ook complete wintersets aanschaffen. Hetzelfde geldt voor onze zomerbanden. Wij raden u daarbij aan nooit alleen een rechter-, of linker band te verwisselen, maar beide zijdes gelijktijdig te doen.

Wij kunnen deze Volkswagen bedrijfswagenbanden voor u verwisselen en deze gedurende een langere periode opslaan. Zo kunt u na het winterseizoen weer gebruik maken van de zomerbanden die u al had. Als u wilt kunnen wij dan vooraf de banden reinigen en conditioneren, zodat de kwaliteit behouden blijft. Wanneer u liever zelf uw banden opslaat raden wij u aan te kiezen voor onze bandenhoezen.

Kies uw perfecte bedrijfswagenbanden

Vallei Auto Groep biedt u een groot scala aan merken en maten aan wanneer het gaat om Volkswagen bedrijfswagenbanden. Prijzen variëren naar gelang uw keuze. Continental is ons belangrijkste huismerk, maar het is ook mogelijk om voor een ander bandenmerk te kiezen, wanneer deze uw beter bevalt.

De bandmaten bieden wij eveneens in een grote variatie aan. Zo hebben wij bijvoorbeeld winderbanden van 17 inch, maar ook winterbanden van 15 inch. Dit geldt eveneens voor onze banden gemaakt voor het zomerseizoen. Bent u echter op zoek naar andere bandenmaten voor uw Volkswagen, dan zit u ook goed bij Vallei Auto Groep.

Plan nu een afspraak

Maak dus gebruik van ons handige afspraaksysteem en klik op de oranje knop met de tekst ‘plan direct een werkafspraak’. Via ons systeem kunt u dan snel en eenvoudig een afspraak plannen met ons. Bellen is ook mogelijk. U kunt bellen naar 0318 – 509 999 voor Veenendaal, of klik op contact voor de telefoonnummers van onze andere locaties. Tot snel!

Tips voor uw banden

1. Controleer regelmatig de bandenspanning

  • De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep.
  • De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen.
  • Controleer de bandenspanning bij een koude band.
  • Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig.

2. Meet de profieldiepte

  • 1,6 mm is het wettelijk minimum van het profiel. Maar een profiel van 3 mm kan al driekwart minder water afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band. Bij winterbanden gelden er andere regels.
  • Vervang uw banden op tijd.

3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten
‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt vaak op een scheef wiel. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het wiel te hard een stoep heeft geraakt. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen.

4.Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen
Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

5. Controleer regelmatig uw reserveband.

6. Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen.
Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband.