Onze specialismen en duurzaam

Duurzaam, duurzame modellen, duurzaamheid

Volkswagen & Duurzaamheid

Een beter milieu begint bij jezelf, vertelde een overheidscampagne. En dus ook bij de auto die je kiest. Volkswagen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als autofabrikant serieus en dat komt op vele manieren tot uiting. Bij het productieproces, bij de ontwikkeling van nieuwe modellen en de manier waarop de klant wordt begeleid in het schoner en zuiniger rijden.

Duurzaamheid is vanzelfsprekend voor Volkswagen.

Rij groen, Think Blue
In 2013 werd Volkswagen uitgeroepen tot ’s werelds duurzaamste autoconcern. De groene filosofie van Volkswagen vat het merk samen onder de noemer Think Blue. En dat staat voor duurzame auto’s bouwen en zuinig rijden stimuleren.

Audi, duurzaamheid

Audi & Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s zet Audi consequent in op maximale efficiency. Dit komt tot uiting in sportieve prestaties, maar ook in een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik. En dat vertaalt zich bovendien in lagere CO2-emissies.

Maar het draait bij Audi niet alleen om de efficiency van de auto’s. Ook de productieprocessen zijn zo milieuvriendelijk mogelijk en er wordt veel aandacht besteed aan het verantwoord omgaan met grondstoffen, afvalvermindering en recycling.

Met CO2-vrij railvervoer bewijst Audi ook in de logistiek op duurzaamheid te letten. De ‘groene trein’ rijdt op groene stroom en vervoert binnen Duitsland nieuwe auto’s van de fabrieken naar de haven van Emden.

SEAT, duurzame modellen, duurzaamheid

SEAT & Duurzaamheid

Bij SEAT komt het milieubeleid tot uiting op drie gebieden: materiaalgebruik, productieproces en auto-ontwerp. Minder uitstoot, meer emotie, is de boodschap, die vorm kreeg in de reeks Ecomotive-modellen.

Geoptimaliseerde aerodynamica, gewichtsreductie en modificaties aan het motormanagementsysteem maken de Ecomotive-modellen tot de schoonste en zuinigste auto’s in hun klasse. Zonder dat er iets wordt ingeboet aan rijcomfort.

SKODA, duurzame modellen, duurzaamheid

ŠKODA & Duurzaamheid

De duurzame varianten van ŠKODA luisteren naar de naam Greenline. Deze indrukwekkende schonere varianten springen efficiënt om met brandstof en hebben een lagere CO2-uitstoot.

Bovendien zijn de Greenline modellen buitengewoon plezierige auto s om mee te rijden. Het één gaat niet ten koste van het ander. Integendeel, de Greenline varianten zijn uitermate zuinig en hebben een royale standaarduitrusting met o.a. airconditioning, radio/cd/MP3-speler en ESP met ASR.

Volkswagen Bedrijfswagens & Duurzaam, duurzame modellen, duurzaamheid

Volkswagen Bedrijfswagens & Duurzaamheid

Volkswagen Bedrijfswagens is toonaangevend als het gaat om schone en zuinige modellen. Zo bent u als ondernemer met een Volkswagen bedrijfswagen verzekerd van de allerlaatste techniek. Techniek die klaar is voor de toekomst en die nu al ruimschoots voldoet aan de strenge toekomstige Europese richtlijnen.

EcoFuel
Ook biedt Volkswagen Bedrijfswagens EcoFuel uitvoeringen aan. Deze auto’s zijn voorbereid op het gebruik van aardgas of het nog duurzamere Groen Gas, dat vrijkomt bij vergisting van organisch afval.

duurzaamheid

Occasions & Duurzaamheid

Duurzaamheid en Maatschappen Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn termen die niet meer weg te denken zijn in de huidige maatschappij. Onze merken zijn continue druk bezig met de ontwikkeling van de auto’s van de toekomst die schoner, zuiniger en veiliger zijn.

Vanuit de business unit Occasions is het onze uitdaging om de modernste en meest duurzame techniek van het heden aan te kunnen bieden. Zo bieden wij vanuit de merken Audi, Seat Skoda, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens die wij verkopen in verschillende segmenten auto’s aan die interessant zijn voor de bewuste zakelijke rijder.

Duurzaam en- Verhuur, duurzaamheid

Vallei Autoverhuur & Duurzaamheid

Vallei Autoverhuur biedt één van de groenst mogelijke manier van autogebruik aan. Het wagenpark van een onderneming wordt regelmatig ververst en daarom altijd voorzien van de meeste vooruitstrevende en zuinige modellen. Door recente modellen met de nieuwste zuinige motoren toe te voegen aan onze verhuurvloot, hebben wij een lagere CO2 uitstoot dan gemiddeld in Nederland.

Ook versturen wij onze facturen digitaal en zorgen we voor zo min mogelijk papiergebruik. Bovendien zijn de schoonmaakmiddelen voor het gereedmaken van onze voertuigen biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu.

duurzaamheid

Vallei Autolease & Duurzaamheid

Het uitgangspunt bij advies van Vallei Autolease is dat de klant de keuze voor vervoer baseert op de mobiliteitsbehoefte per medewerker. Ook als dit betekent dat een lease auto niet de juiste invulling is. Vallei Autolease voorziet namelijk in alle mobiliteitsoplossingen, van duurzame XXImo mobiliteitskaart tot de inzet van een leaseauto. Vallei Autolease werkt proactief mee om samen met klanten een duurzaam mobiliteitsbeleid vast te stellen.

Vervolgens monitort en bespreekt Vallei Autolease de resultaten van het beleid met de klant o.b.v. Total Cost of Mobility, brandstof- en of stroomverbruik, laad discipline en CO2 uitstoot. Uiteraard adviseren wij de klant waar verbeteringen kunnen plaatsvinden.

Duurzaam en Schade, duurzaamheid

Schade & Duurzaamheid

Vallei Auto Groep Schadeherstel is gecertificeerd Erkend Duurzaam Schadehersteller. Door het gebruik van duurzame oplossingen kunnen zij milieu vriendelijker werken. Zo is de gehele schadewerkplaats van LED verlichting en worden alle afvalstoffen gescheiden.

Tevens worden onherstelbare onderdelen aangeboden voor recycling en wordt er gebruik gemaakt van water gedragen reparatielakken. De schade afdeling is contant bezig om te verduurzamen. Er worden momenteel maatregelen getroffen voor een energiezuinige spuitcabine. Kortom, ook onze schade afdeling gaat voor een duurzame toekomst.