Regelgeving

Er gebeurt veel in het ‘autobelasting’ landschap binnen Nederland. We hebben te maken met diverse wel- en regelgeving vanuit de overheid waardoor het autorijden soms doolhof van regels is. Onze adviseurs kunnen u van advies voorzien voor uw wagenpark. Waardoor het rijden voor u zo gunstig mogelijk wordt. Lees meer over de fiscale en juridische regelgeving binnen de automotive sector.

Fiscale bijtelling 2015/2016

Het bijtellingslandschap in Nederland kenmerkt zich de afgelopen jaren door ‘groene’ auto’s. Deze regelgeving van de overheid heeft gezorgd door een ingewikkeld systeem dat voor marktverstoring in de automotive branche heeft geleid. Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil het belastingstelsel voor het zakelijk auto rijden simpeler maken. Dit gaat de overheid doen door minder focus te leggen op de CO2-uitstoot, waardoor er een stabiel autobelastingbeleid ontstaat.

De bijtellingspercentage zullen onder andere veranderen. In het schema kunt u zien wat de afspraken zijn voor 2015 en waar nog over wordt gediscussieerd voor 2016. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws of neem contact op met één van onze adviseurs.

Bijtelling 2015 - 2016

Bron: NOS.nl

Laatste nieuws