APK bedrijfswagen keuring voor Volkswagens

APK bedrijfswagen keuring voor uw Volkswagen bedrijfswagen is een wettelijke vereiste. Deze APK keuring dient elke 1-2 jaar te worden uitgevoerd. Het doel hiervan is om te zorgen dat de bedrijfswagen voldoet aan de veiligheids- en milieueisen. Dit verkleint de kans op ongelukken en de uitstoot van schadelijke stoffen.

APK bedrijfswagen keuring – wat controleren wij voor u?

De APK bedrijfswagen keuring voor Volkswagens is onder te verdelen in een aantal categorieën.

Kentekenbewijs registratie

De APK check starten wij met een keuring van het kentekenbewijs. Vergeet dus niet deze mee te nemen bij de auto keuring. Wij controleren daarnaast het chassisnummer (voertuigidentificatie) en het type brandstof.

Veiligheid

Vervolgens zal de APK keuring voor bedrijfswagens gericht worden op de verkeersveiligheid en dus op de volgende onderdelen:

✓ Banden
✓ Wielophanging
✓ Wielen
✓ Verlichting
✓ Remmen
✓ Uitlaat

✓ Stuurinrichting
✓ Carrosserie
✓ Autogordels
✓ Voorruit
✓ Spiegels
✓ Vergrendeling
✓ Claxon

Milieu

Bedrijfswagen APK keuring van Vallei Auto Groep controleert voor u ook de uitstoot van de uitlaatgassen. Benzine- en LPG (Aardgas) motoren worden gecontroleerd middels een viergasmeting. Bij dieselmotoren wordt ook de hoeveelheid uitgestoten roet gemeten.

APK Keuring van bedrijfswagens door Vallei Auto Groep

De keuring resulteert in een keuringsrapport. Hierop staat vermeld of uw Volkswagen bedrijfswagen is goedgekeurd, of dat er nog enkele reparaties moeten plaatsvinden. Mochten er nog reparaties nodig zijn, dan worden deze eerst met u overlegd. U krijgt daarbij eerst een offerte, alvorens wij met de reparaties van start gaan.

APK keuring – wanneer dient u deze te laten doen?

Het tijdstip van de keuring hangt af van de leeftijd van uw Volkswagen bedrijfswagen. Wanneer u een nieuw voertuig heeft, dan geldt dat een benzineauto na 4 jaar gekeurd dient te worden en een dieselauto na 3 jaar. Is uw auto al eens gecontroleerd, dan vindt u de APK vervaldatum terug op het APK rapport. U kunt dit ook eenvoudig terugvinden op de website van de RDW. U kunt de auto tot 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren. Deze vervaldatum wordt dan verlengd met 1 of 2 jaar. Dit is afhankelijk van de leeftijd van uw auto.

bedrijfswagen APK

Let op: voertuigen zwaarder dan 3.500 kg en bijzondere bedrijfswagens (ambulances, taxi’s en bedrijfswagens die gevaarlijke stoffen vervoeren) moeten elk jaar gekeurd worden.

Volkswagen bedrijfswagen APK keuring kosten

Volkswagen bedrijfswagen APK keuringen zijn tijdelijk extra voordelig. Voor zowel een benzine- als dieselmotor betaalt u slechts € 25,-*. Wilt u altijd kunnen profiteren van een dergelijk aanbod? Vraag dan gratis de Volkswagen inclusief kaart aan.

* Bij iedere APK keuring horen de kosten voor het afmelden bij het RDW (vergelijkbaar met leges) van € 3,85. Bij de gratis APK (in combinatie met onderhoud) betaalt u deze afmeldkosten apart, bij een losse APK van € 25,- zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs.

Plan nu een afspraak in bij Vallei Auto Groep

Voor een APK keuring voor bedrijfswagens van Volkswagen gaat u naar ‘plan direct een werkafspraak’. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. U kunt onze vestiging in Veenendaal bereiken op het nummer 0318 – 509 999. De telefoonnummers van onze andere vestigingen zijn te vinden onder contact. U kunt hier ook het contactformulier invullen.