De volgende stap in Audi's e-volutie

Audi presenteert de A6 e-tron en A6 Avant e-tron: twee elegante en praktische elektrische auto’s. Net als de A6 e-tron blikt de Avant e-tron vooruit naar de productieversie van een elektrisch aangedreven model op basis van het geavanceerde PPE-platform. Daarmee is een actieradius van 700 kilometer haalbaar. Bij een 270 kW laadpunt duurt het slechts 10 minuten om de actieradius van de A6 Avant e-tron concept met 300 kilometer te vergroten!

Mis niks van de nieuwe A6 e-tron

Wil je als eerste op de hoogte worden gehouden van de A6 e-tron? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks. 

Houd mij op de hoogte

 

Zijkant Audi A6 e-tron

A6 e-tron: in 2024 op de markt

De Audi A6 e-tron komt in 2024 op de markt. Kan je niet wachten met het rijden in een nieuwe auto? Reserveer nu alvast jouw A6 e-tron en rijdt, totdat jouw nieuwe Audi er is, in een andere splinternieuwe auto!

In welke auto wacht jij op de nieuwe A6 e-tron?
Bekijk de aanbiedingen

achterkant Audi A6 e-tron

Snel laden en ruime actieradius

De A6 e-tron en A6 Avant e-tron concept beschikken net als alle toekomstige PPE-modellen over 800-volt laadtechnologie. Dat betekent dat laden met 270 kW mogelijk is. Tien minuten laden volstaat dan voor ruim 300 kilometer extra actieradius. In minder dan 25 minuten is het 100 kWh-accupakket van de A6 e-tron concept van 5-80% te laden. Afhankelijk van de gekozen configuratie (accupakket, aandrijflijn, systeemvermogen) heeft de Audi A6 e-tron concept een actieradius van maximaal 700 kilometer (WLTP).

 

Koplampen en achterlichten van de Audi A6 e-tron

Innovatieve lichttechnologie

Zowel voor als achter heeft de Audi A6 e-tron concept smalle lichtunits die gebruikmaken van Digital Matrix LED- en OLED-technologie, voor een extreem hoge lichtopbrengst. Daarnaast kunnen de lichtunits vele functies vervullen en maken ze verschillende lichtsignaturen mogelijk. In beide zijden van de carrosserie zijn bovendien drie highres LED-projectors verwerkt. Deze verzorgen dynamische lichteffecten bij in- en uitstappen, bijvoorbeeld door passagiers in hun eigen taal te verwelkomen. Ook kunnen visuele effecten van deze projectors bijvoorbeeld fietsers waarschuwen voor een autoportier dat geopend wordt. De Matrix LED-koplampen kunnen dankzij de hoge resolutie zelfs videogames op een muur projecteren. Zo kunnen de inzittenden bijvoorbeeld in XXL-formaat gamen terwijl de accu’s van de auto worden geladen. Smartphones fungeren daarbij als controller. De OLED-technologie van de doorlopende achterlichtstrip maakt zelf in te stellen 3D-lichteffecten mogelijk.

 

Modern design achterkant Audi A6 e-tron

Flexibel: het Premium Platform Electric

De A6 e-tron en A6 Avant e-tron concept maken gebruik van het Premium Platform Electric (PPE) dat speciaal voor modellen met elektrische aandrijving is ontwikkeld. De basis van het PPE is een batterijmodule die tussen de assen is geplaatst. Daardoor kan het platform worden gebruikt voor modellen met een grote bodemvrijheid, zoals SUV’s, én modellen met een lager georiënteerde architectuur, zoals de A6 e-tron concept. Bovendien zijn de grootte van het accupakket en wielbasis van het platform flexibel. Ook komen er versies met een elektromotor voor elke as. Zo maakt dit platform ook ‘electric quattro’ vierwielaandrijving met volledig variabele aandrijfkrachtverdeling mogelijk. Met al deze elementen kan Audi perfect inspelen op de wensen en eisen van klanten in diverse markten. Alle PPE-modellen delen één belangrijke eigenschap: ze bieden mede dankzij een ruime wielbasis en het ontbreken van een transmissietunnel volop interieurruimte.

 

aflopende daklijn en virtuele buitenspiegels op de Audi A6 e-tron

Het design

Het design van de Audi A6 Avant e-tron concept1 heeft geen scherpe randen, alleen zachte overgangen tussen convex en concaaf gevormde vlakken, wat resulteert in zachte schaduwverlopen. 22 inch wielen en korte overbouwen, een lage passagiersruimte en de ruime Avant-dakboog geven de auto sportieve proporties

 

In welke auto wacht jij op de nieuwe A6 e-tron?

Ik heb interesse

Hierbij geef ik Vallei Auto Groep B.V. en PON's Automobielhandel B.V. (Audi Nederland, Volkswagen Nederland, SEAT Nederland, ŠKODA Nederland en Volkswagen Bedrijfswagens Nederland) toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor het verwerken van deze aanvraag en contact met mij hierover op te nemen. Contactreden valt binnen deze categorie: Autorelevante informatie, bedrijfsinformatie, merk/model informatie, overige commerciële info. De lead wordt opgevolgd door: De vestiging(en), overige binnen (bv, nv, etc.), importeur / fabrikant, overige (b.v. callcenter). - PON's Automobielhandel B.V. - Callcenter Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via: E-mail, messaging (sms), telefoon, post.

Er was een probleem met het verzenden. Controleer de melding(en) en probeer het opnieuw.