Audi heeft de eerste details van de Audi Q6 e-tron bekend gemaakt. In de eerste beelden is de Q6 e-tron nog voorzien van camouflage. Later dit jaar zal de volledig elektrische Audi Q6 worden onthuld. De Q6 e-tron is het eerste model dat gebruik maakt van het nieuwe, grensverleggende PPE-platform. En een echte blikbanger is de intelligente lichttechnologie waarmee veiligheid, functionaliteit en design op een herkenbare Audi-manier naar een nog hoger niveau wordt getild. 

De Audi Q6 e-tron: onthulling eind 2023

Audi heeft de Q6 e-tron in het hoge Noorden van Europa tot het uiterste getest. De Q6 e-tron wordt het compactere broertje van de Audi Q8 e-tron. De afmetingen wordt namelijk geschat tussen de Q4 e-tron en de nieuwe Q8 e-tron. Het toekomstige model wordt gebouwd op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) technologieplatform. Dit platform wordt gedeeld met Porsche en zal ook te vinden zijn bij de Audi A6 e-tron. Verder is een 800 volt boordsysteem, efficiënte elektromotoren, een innovatief accupakket en nieuw ontwikkelde elektronica een belangrijke stap in de elektrificatie en digitalisering van Audi’s line-up.

 

Eén geheel

Het Q6 e-tron-interieur valt op door een aangename, ruimtelijke sfeer. De zogenaamde ‘Softwrap’ omvat het gehele passagierscompartiment: van deuren en cockpit tot middenconsole. De kleuren en hoogwaardige (gerecyclede) materialen ervan komen ook terug in de stoelbekleding. Het cocon-gevoel wordt nog eens versterkt doordat alle componenten één geheel lijken te vormen. Bovendien is het materiaal- en kleurgebruik functioneel: comfortgebieden kenmerken zich door grote oppervlakken en zachte materialen.

 

Vooruitstrevende lichttechnologie

Op de nieuwe Audi Q6 e-tron zitten in de digitale OLED lichten een 'communication light'. Deze kan door middel van specifieke lichtsignaturen en waarschuwingssymbolen in de achterlichten andere weggebruikers attenteren op bijvoorbeeld ongevallen en stilstaande auto's. Ook de koplampen waarschuwen tegemoetkomend verkeer voor mogelijk gevaar. 

Q6 e-tron, beschikbaar als SUV en Sportback

De Audi Q6 e-tron zal beschikbaar worden als SUV en Sportback. Beide symboliseren ze duurzame productie, de verdere specialisatie van werknemers in de fabriek in Ingolstadt en de elektrische toekomst van het merk. 

Duurzaamheid als focus

Diverse materialen van de Softwrap zijn duurzaam geproduceerd. Zo zijn de bekledingsmaterialen Elastic Melange en Argument gemaakt van 100% gerecycled polyester. Ook Dinamica microvezel, dat wordt gebruikt voor de stoelbekleding, is gemaakt van gerecyclede materialen. De grote oppervlakken van het dashboard op hun beurt zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. In de S line- en S-modellen kunnen klanten kiezen voor donker geborsteld aluminium, carbon-structuur of een hightech ogende structuur van gerecycled polyester. In de Econyl-vloermatten zijn onder meer oude visnetten, tapijt en industriële restproducten verwerkt.

 

3D sound system

Een Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D sound, 22 speakers en een vermogen van 830 W is optioneel te bestellen. Geluid klinkt hiermee zoals het is opgenomen. Dat zit hem vooral in de slimme plaatsing van de speakers. Zo maken diverse speakers optimaal gebruik van geluidsreflectie via de ramen. De bass-speakers hebben een speciaal ontwikkelde behuizing die het doorgeven van vibraties beperkt. Doordat vier speakers in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd, kan het sound system bovendien ‘sound zones’ creëren.