Audi Q8 e-tron: de stijlvolle en duurzame SUV

Audi Q8 e-tron: stijlvolle en duurzame SUV

Audi heeft in november van 2022 de Audi Q8 e-tron geïntroduceerd. Geen elektrische variant van de Audi Q8, maar een facelift van de Audi e-tron. Het eerste volledige elektrische model is sindsdien, met de naam Audi Q8 e-tron, in lijn gebracht met de rest van het Audi-gamma. Vallei Auto Groep gaat dieper in op wat de Audi Q8 e-tron zo bijzonder maakt.

Direct contact opnemen

Ben jij geïnteresseerd in de Audi Q8 e-tron? Neem dan contact met ons op of bekijk direct de voorraad.

Duurzame Premium Mobiliteit

Audi heeft zijn positie ingenomen met verschillende modellen in de wereld van elektrisch rijden. Elektrisch rijden staat voor Audi voor duurzame premium mobiliteit met opwindend rijplezier. Audi heeft hiermee zijn positie ingenomen met een ruim aanbod elektrische modellen waarmee je je tijd vooruit bent. Vertrouwen volledig op batterijen in plaats van fossiele brandstoffen. Rijden wordt niet alleen leuk, maar ook zeer milieubewust.

Q8 e-tron: prestaties en comfort

De Audi Q8 e-tron is een grote SUV, maar het is een comfortabele elektrische auto. Op snelweg een van de meest beheerste elektrische voertuig die er is. Hij blinkt uit met zijn rijdynamiek. Met de knop drive select kan je voor verschillende rijmodi kiezen, waaronder Efficiency en Sport. De automatische stand rijdt al erg comfortabel en is geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij een verbetert onderstel stuurt hij nog gewilliger door bochten ten opzichte van zijn voorganger.De Q8 e-tron heeft een volledig elektrische quattro-vierwielaandrijving en past zich vrijwel aan elke situatie aan. Dit gebeurt snel en doeltreffend. De twee motoren zorgen voor een variabele verdeling van de aandrijfkrachten. Alle uitvoeringen hebben dus 2 motoren, behalve de SQ8 e-tron, deze heeft drie motoren. De basis uitvoering (50 quattro) heeft maar liefst al 340 pk, de 55 quattro 408 pk en de SQ8 heeft 503 pk.Overige features van de Audi Q8 e-tron is dat hij leverbaar is met een trekhaak waardoor hij maar liefst 1.800 kilo kan trekken. Verder is hij standaard geleverd met achteruitrijcamera en parkeer sensoren rondom.

Q8 e-tron: prestaties en comfort

Het opladen en actieradius van de Audi Q8 e-tron

Er zijn diverse laadoplossingen om de Audi Q8 e-tron op te laden en is zowel aan de linker- als rechterkant op te laden. Je hebt de mogelijkheid om de de elektrische Q8 bij een snellader op te laden. Hierdoor kan de batterij snel worden opgeladen met maximaal 170 kW. Het navigatiesysteem neemt de laadstops automatisch mee in de routeplanning. Dit maakt het rijden in een Audi Q8 e-tron aantrekkelijk en toegankelijk.Een volle accu van de Audi Q8 e-tron 50 quattro (Sportback uitvoering) is goed voor een actieradius van ruim 500 km en de 55 quattro levert een indrukwekkende actieradius op van maximaal 578 kilometer. Dit zijn dus serieuze afstanden. De actieradius wordt door meerdere factoren beïnvloed. Denk aan de configuratie van de auto, het rijgedrag, omgevingsfactoren zoals het verkeer en klimaatomstandigheden. Bij hogere temperaturen valt de actieradius hoger uit dan bij lagere temperaturen.Voor een auto in dit segment heeft de Q8 e-tron nu een goede actieradius en kan snel laden.

Het opladen en actieradius van de Audi Q8 e-tron

Duurzaam en een luxe uitstraling

De Audi Q8 e-tron heeft een luxe uitstraling en veel technologie. Ten opzichte van zijn voorganger (de e-tron) heeft hij een nieuw front ontwerp. De bumperpartij en grille zijn helemaal vernieuwd en is moderner weergeven. Verder is de Q8 e-tron het eerste model met de nieuwe logotoepassing. Dit is te herkennen aan de nieuwe Audi-ringen en modelnaam op de middenstijlen. In plaats van zijspiegels zijn ook de camera’s, die we al eerder zagen op de e-tron, mogelijk. Deze camera’s zullen even wennen zijn, maar bieden een extra rijbereik.

Duurzaam en een luxe uitstraling

Het interieur van de Q8 e-tron

Het interieur van de Q8 e-tron straalt ook luxe uit. Het heeft voor- en achterin genoeg ruimte om comfortabel te zitten en heeft veel opbergruimte. Zo bieden de deurvakken veel ruimte, is er voldoende ruimte in de middenconsole en onder de armsteun.Doordat er genoeg ruimte is, kun je de zitpositie ruimschoots aanpassen, waardoor er nog steeds veel ruimte overblijft voor mensen op de tweede rij. De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, waardoor ze extra comfort bieden tijdens de winterse ritten.Er is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor de luxe uitstraling wordt benadrukt.  In de afwerking is veel gebruikgemaakt van leer en aluminium. Bovendien is de Q8 e-tron standaard rijk uitgerust. Er zijn drie grote displays, waaronder 2 touchscreens. De eerste display is de 10 inch touchscreen bovenaan. Hiermee bedien je de belangrijkste infotainmentfuncties. Het onderste 8,6 inch scherm wordt gebruikt om de airconditioning te bedienen. Het derde scherm zit achter het stuur en geeft alle rij-informatie weer.

Het interieur van de Q8 e-tron

Onderhoud van de Audi Q8 e-tron

Ook elektrische auto’s hebben onderhoud nodig. Het rijden in een volledige elektrische Audi Q8 e-tron heeft een positieve invloed op de totale kosten van je mobiliteit. Naast fiscale voordelen zijn er ook besparingen op het gebied van onderhoud en brandstof.Bij een elektrische auto zijn de onderhoudskosten lager, omdat een elektromotor minder complex is dan een verbrandingsmotor. Er zijn minder (bewegende) onderdelen in elektrische auto waardoor er minder slijtage is, geen filters aanwezig die vervangen moeten worden en er is geen olie die ververst moet worden

Onderhoud van de Audi Q8 e-tron

Meest gestelde vragen

Wat is de prijs van de Audi Q8 e-tron?

Wat is het bereik van de Audi Q8 e-tron?

Wat is de laadtijd van de Audi Q8 e-tron?

Welke onderdelen van de Audi Q8 e-tron hebben onderhoud nodig?

Nieuws

Meer nieuws

Ik heb interesse

Foto's inruilauto

Voor een goede taxatie bepaling upload u minimaal 8 foto’s.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van Vallei Auto Groep. Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en het gebruik hiervan is onderworpen aan het Google Privacy beleid en de Googlegebruiksvoorwaarden .
Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van Vallei Auto Groep. Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en het gebruik hiervan is onderworpen aan het Google Privacy beleid en de Googlegebruiksvoorwaarden .