SEAT Leon: alles wat je moet weten over de hightech hatchback

SEAT Leon: alles wat je moet weten over de hightech hatchback

Direct contact opnemen

Ben jij geinteresseerd in de SEAT Leon? Neem dan contact met ons op of bekijk direct de voorraad.

Maak kennis met de SEAT Leon. Hij staat bekend als een van de meest geavanceerde en veelzijdige hatchback op de markt. Met zijn innovatieve technologie, stijlvolle design en indrukwekkende prestaties heeft de SEAT Leon zichzelf bewezen als een favoriet onder autoliefhebbers. In deze blog gaan we dieper in op wat de SEAT Leon zo bijzonder maakt. 

Innovatieve technologie

Een van de opvallende kenmerken van de SEAT Leon is de geavanceerde technologie die erin verwerkt is. Zo beschikt hij over handige rijhulpsystemen en een modern infotainmentsysteem. De SEAT Leon biedt een groot aantal hightech functies die je rijervaring verbeteren en een stuk veiliger maken.

Innovatieve technologie

Infotainmentsysteem in de SEAT Leon
De SEAT Leon is uitgerust met een modern infotainmentsysteem (8.25 inch) dat eenvoudig te bedienen is via een touchscreen. Dit systeem biedt connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto, waardoor je gemakkelijk je smartphone kunt verbinden met je auto. Met je eigen Virtual Cockpit houd je altijd  overzicht en controle. Het navigatiesysteem zorgt ervoor dat je altijd de snelste route kunt vinden, terwijl de stemherkenning zorgt voor een veilige bediening tijdens het rijden.

Rijhulpsystemen
Veiligheid staat voorop bij de SEAT Leon. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen. Zo zit je altijd relaxed achter het stuur met (Adaptieve) Cruise Control, blijf je binnen de rijbanen met Lane Assist en houdt Front Assist altijd een oogje in het zeil. Dit waarschuwt en vermindert de snelheid wanneer een voetganger plotseling oversteekt of wanneer je voorligger op de rem trapt.

SEAT Leon: Stijlvol design

Het design van de SEAT Leon is zowel sportief als elegant. Een compleet verfrist design met strakke lijnen en subtiele details. De LED verlichting in combinatie met een doorlopende LED verlichting aan de achterzijde, zorgen niet alleen voor een moderne look, maar ook voor betere zichtbaarheid en veiligheid op de weg. De 18 inch lichtmetalen velgen geven de Leon een extra sportief tintje.

SEAT Leon: Stijlvol design

Interieur
Het interieur van de SEAT Leon biedt comfort en luxe. Dankzij stijlvolle beklede stoelen wil je niet meer uitstappen en met strakke lijnen en kleurrijke sfeerverlichting is de Leon van binnen net zo adembenemend als van buiten. Het interieur biedt voldoende beenruimte voor zowel de bestuurder als de passagiers op de achterbank. De bagageruimte heeft een ruimte van 380 liter, meer dan voldoende voor al je spullen.

Elektrisch rijden in de SEAT Leon

De SEAT Leon biedt verschillende motoropties, van efficiënte benzinemotoren tot krachtige hybride aandrijflijn. Beschikbaar van 110 pk handgeschakeld tot 204 pk DSG-automaat.Liever duurzaam rijden? De SEAT Leon is ook leverbaar als Plug-in Hybride uitvoering. Deze combineert de kracht van elektrisch rijden en de grenzeloze mogelijkheden van een brandstofmotor. Kies zelf of je elektrisch of op benzine rijdt, óf beide energiebronnen tegelijk gebruikt.

Elektrisch rijden in de SEAT Leon

Actieradius van de SEAT Leon
De SEAT Leon PHEV kent geen grenzen. Je kunt tot 63 kilometer op enkel de elektromotor rijden. Niet ver genoeg? Gebruik beide energiebronnen dan heb je 204 pk tot je beschikking en een rijbereik van maximaal 729 kilometer. 

**Opladen **
De plug-in hybride SEAT Leon kun je eenvoudig opladen thuis aan het stopcontact, met een thuislade, in de stad bij een openbare laadpaal of onderweg bij een snellader. Nederland heet inmiddels meer dan 40.000 openbare laadpalen. Wanneer je de Leon PHEV oplaadt met een thuislader of openbare laadpaal, is de accu binnen 4 uur weer volledig opgeladen. Bovendien laadt de Leon PHEV zelfs op tijdens het remmen.

SEAT Leon private lease

Geen grote uitgave willen doen? Dan is private lease een aantrekkelijke optie wanneer je in een nieuwe auto wil rijden zonder zorgen van eigendom. Met SEAT Leon private lease profiteer je van alle voordelen van het rijden in en gloednieuwe SEAT Leon, zonder de hoge aanschafkosten en de zorgen rondom onderhoud en verzekering. 
Met private lease betaal je een vast laag maandbedrag en neemt Vallei Auto Groep alle zorgen uit handen. Op de brandstof na, zijn alle overige kosten inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Bovendien ben je volledig verzekerd, zo kun je onbezorgd de weg op.

Bereken jouw private lease tarief
SEAT Leon private lease

Is de SEAT Leon iets voor jou?

De SEAT Leon is meer dan alleen een hatchback. Het is een hightech auto dat prestaties, comfort en veiligheid combineert, de SEAT Leon heeft het allemaal. Met de optie van private lease kun je bovendien genieten van alle voordelen van een nieuwe SEAT Leon zonder de financiële lasten van eigendom. Overweeg dus zeker de SEAT Leon als je op zoek bent naar een moderne, betrouwbare en betaalbare auto.

Ik ben geïnteresseerd
Is de SEAT Leon iets voor jou?