Volkswagen van de toekomst: ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo

Volkswagen van de toekomst: ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo

De Volkswagen ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo. Beide geheel CO2-neutraal geproduceerde nieuwkomers. De nieuwe volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz is een eerbetoon aan de allereerste Volkswagen-bus, de T1. De T1 is ontstaan na de eerste beroemde schets van Ben Pon, 75 jaar geleden. Met de komst van de ID. Buzz is de Volkswagen-bus klaar voor de toekomst: Emissievrij, elektrisch en op termijn autonoom.

Gebaseerd op de T1

De klassieke Volkswagen-bus T1 groeide 75 jaar en 13 miljoen exemplaren verder uit tot een waar icoon. De Volkswagen T1 werd een wereldwijd succes en was bij veel mensen geliefd. De T1 stond ook bekend als de legendarische hippie bus, maar werd ook gereden door onder andere kampeerders, en werd gebruikt als bedrijfswagen. De Volkswagen T1 heeft klassieke ronde vormen bij het logo, koplampen en de vele ramen. Dit maakt het een unieke auto. Niet voor niets een echte klassieker. Tegenwoordig worden de T1 bussen omgebouwd tot reisbus.In het jaar dat de klassieker 75 jaar bestaat komt Volkswagen met de ID. Buzz op de markt. Een eerbetoon aan de allereerste Volkswagen-bus en is door Top Gear al bekroond tot de elektrische auto van het jaar tijdens de Top Gear Electric Awards 2022.

Gebaseerd op de T1

De volledig elektrische ID. Buzz

De ID. Buzz heeft twee varianten. De ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo. De ID. Buzz is een personenuitvoering en is een echte familieauto. De uitvoering heeft namelijk plek voor 5 inzittenden. Door de ruime opzet van het interieur en het comfort, ondergaan de inzittenden van de ID. Buzz een geheel nieuwe rijbeleving.De ID. Buzz Cargo is de 1e van een nieuwe generatie Volkswagen Bedrijfswagens. De bestelbus opnieuw uitgevonden. De ID. Buzz Cargo heeft voldoende laadruimte en is geschikt voor lange afstanden. De ID. Buzz Cargo heeft het allemaal. Zoals state-of-the-art connectiviteit, allerlei digitale features, en daarbij duurzaamheid wat hoog aangeschreven staat bij de modellen.

De volledig elektrische ID. Buzz

Retro elementen
Het eerste element dat direct opvalt is het grote bekende logo, ook bekend van de T1, aan de voorkant. Daarnaast heeft de voorkant een v-vorm, wat zorgt voor een zachte uitstraling. Verder mogen de twee kleuren in het design niet ontbreken in combinatie met de korte overhang. "In de T1 zat je namelijk in feite op de voorwielen", vertelt Albert Kirzinger, hoofd Design bij Volkswagen Bedrijfswagen. De korte overhang is bij de ID. Buzz gecreëerd rekening houdend met alle hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en technologie. Daarnaast hoeft er ook geen motor in de voor-as te zitten. Deze aandrijving zit namelijk op de achteras. Dit is ook weer een overeenkomst met de T1, waar ook de motor op de achteras zat.

De ID. Buzz is 4.712 mm lang en heeft een relatief lange wielbasis van 2.988 mm. Op termijn volgen er varianten met een verlenge wielbasis.Verder is de verlichting aan de voorkant een terugkerend detail, herkenbaar van de andere modellen van de ID. Family. Ze hebben een vriendelijke uitstraling; Het lachende front van de bus, wordt het ook wel genoemd. Daarnaast bevatten ze meesturende koplampen, die je volgen in de bocht. Daarnaast komen de retro elementen terug in het interieur. De strip op het dashboard heeft een houtlook, wat zorgt voor een vintage uitstraling. Daarnaast zijn de stoelen gemaakt van petflessen, wat een bijzonder duurzaam detail is.

Eeuwige jeugd
Het design is met veel liefde voor detail ontworpen. De ID. Buzz is leverbaar in zeven verschillende lakkleuren en vier two-tone combinaties. Deze combinatie in kleuren keert ook terug in het interieur. Voor de velgen kan er gekozen worden uit 19, 20 of 21 inch opties.Het design is een echte eerbetoon aan de T1, een van de meest succesvolle bestelwagens ooit. De volledige elektrische ID. Buzz vormt het nieuwe gezicht van een intelligente, toekomstgerichte en duurzame mobiliteit van Volkswagen. Duurzaamheid keert terug in het interieur. Hierzijn zijn tal van onderdelen gemaakt van gerecyclede materialen. Er zijn in de ID. Buzz geen leer of andere dierlijke materialen gebruikt, maar stoffen die toch luxe 'touch and feel' hebben.