SEAT Leon ST vs. Ateca – waar kies je voor?

SEAT Leon ST vs. Ateca – waar kies je voor?

Direct contact opnemen

Ben jij geinteresseerd in de SEAT Ateca of Leon Sportstourer? Neem dan contact met ons op of bekijk direct de voorraad.

Ontdek de verschillen

Ben je op zoek naar een ruime auto en twijfel je tussen een stationwagen en een SUV? De SEAT Leon Sportstourer (ST) en de SEAT Ateca bieden beide veel ruimte, zodat je volop kunt genieten. Kies de Leon ST voor een sportieve stationwagen met genoeg ruimte voor familie en vrienden. Of ga voor de Ateca en geniet van het comfort en de hogere zitpositie van een SUV. In deze blog nemen we je mee in de verschillen en ontdek jij welk SEAT model het beste bij je past. 
 

Leon ST: de sportieve station

Maak kennis met de Leon Sportstourer. Met zijn strakke design en ruime interieur biedt deze stationwagen zowel stijl als functionaliteit. De Leon ST is perfect voor je grootste avonturen. Genoeg ruimte voor al je plannen. Breng zonder moeite je gezin of vrienden mee. Of klap de achterstoelen neer en creëer een laadruimte van maar liefst 1.600 liter. De Leon ST biedt volop ruimte en comfort. Het moderne interieur is volledig voorzien van sfeervolle LED-verlichting. Met het 10-inch touchscreen scherm heb je altijd je route, afspeellijsten en contacten binnen handbereik. De auto is standaard uitgerust met handige functies zoals My SEAT, Lane Assist, Apple CarPlay en Android Auto. Alles wat je zoekt in een stationwagen. Kies voor ruimte en geniet van elke rit.

Bekijk de Leon voorraad
Leon ST: de sportieve station

Ateca: de populaire SUV

Maak kennis met de SEAT Ateca. Stoer, robuust en vol zelfvertrouwen. Stap in en ervaar het comfort van deze SUV. Met zijn sportieve voorkant, hoge instap en strakke lijnen tilt hij je verwachtingen naar een hoger niveau. De Ateca is uitgerust met alles wat je nodig hebt: standaard Full-LED verlichting, Apple CarPlay/AndroidAuto en een 8,25 inch touchscreen mediasysteem. Verbind je telefoon, plan je route en luister naar je favoriete muziek via het 8,25 inch touchscreen scherm. Met de Ateca wordt elke rit een nieuw avontuur. Waar neem jij ‘m mee naartoe?

Bekijk de Ateca voorraad
Ateca: de populaire SUV

Kies voor de Leon ST wanneer:

Je zowel sportieve looks als veel ruimte wenst;
Je een auto nodig hebt die praktisch is voor je gezin, vrienden en hobby’s;
Je houdt van een sportieve wegligging.

Dan sluit de SEAT Leon ST het beste aan op jouw wensen en behoeften. Met de SEAT Leon geniet je van alle ruimte die je nodig hebt. 
 

Kies voor de SEAT Ateca wanneer:

Je houdt van het comfort van een SUV;
Je zoekt naar een auto die zowel stoer als sportief rijdt;
Je het belangrijk vind dat je SUV uitgerust is met handige en slimme functies.

Dan sluit de SEAT Ateca het beste aan op jouw wensen en behoeften. Met de SEAT Ateca ga je zelfverzekerd de weg op. 
 

**Veiligheid in de Leon ST **
 

  • Handige veiligheidsfuncties, zoals de vermoeidheidsherkenning 
  • Waarschuwing voor weggebruikers in je dode hoek 
  • Front Assist waarschuwt en vermindert snelheid wanneer nodig
  • Maar liefst 7 airbags, inclusief een centrale airbag tussen de voorstoelen
  • Auto Hold; automatische handrem 

**Veiligheid in de Ateca **
 

  • 112 wordt automatisch gebeld bij een ongeval, door eCall 
  • Front Assist waarschuwt en vermindert snelheid wanneer nodig 
  • Je banden op de juiste spanning met het bandenspanning controlesysteem 
  • Auto Hold; automatische handrem

Kies je voor de SEAT Leon of Ateca?

De SEAT Leon ST, de sportieve station, bied extra ruimte en comfort voor een sportieve rijervaring. Je geniet van de looks én ruimte dankzij grote laadruimte van maximaal 1.600 liter. Daarnaast heeft de Leon een relatief laag zwaartepunt. Dat geeft 'm een goede wegliging ten opzichte van hogere auto's zoals de SUV. Of kies je voor de Arona, de SUV met extra comfort. Omdat een SUV hoger op z'n wielen staat, rijd je zonder moeite over slechte wegen en drempels. Bovendien is het instappen eenvoudiger. De combinatie van comfort en grote laadruimte (maximaal  1.604 liter) maakt de Ateca een perfecte auto voor iedere rit .

Offerte aanvragen
Kies je voor de SEAT Leon of Ateca?

* De informatie in deze blog was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.